Pálpusztai
Pálpusztai sajt
50 gÁTLAGOS FRISSESSÉG 4 NAPIG
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A pálpusztai sajt tehéntejből készült, sózott, oltós alvasztású, rúzsflórával érő, lágy, zsíros sajt.
A pálpusztai sajt híres jellegzetesen erős, pikáns, enyhén ammóniás bukéjáról, ami minden rúzsflórával érő sajt jellegzetessége. A sajttészta lágy, legfeljebb kevés apró erjedési vagy röglyuk található benne. Kis méret és tömeg, rövid érési idő jellemzi, kívülről befelé érik. Íze az érés folyamán alakul ki, a tárolás ideje alatt folyóssá válhat. Alakja általában hasáb vagy kocka.
A pálpusztai sajt egyike a kevés tradicionális magyar sajtnak, noha története nem nyúlik vissza túl régre. Magyarországon a 20. század eleje óta készítenek pálpusztai sajtot a sörkorcsolya (romadur) jellegű sajtok mintájára.
A Tebike Kft. 2000-ben alakult, s családi vállalkozásként működik Győr-Ménfőcsanakon. Bár a cég csak 20 éves múltra tekint vissza, de a tejipari elkötelezettség a harmadik generációját éli. A fő profil a kecske- és juhtej felvásárlása, feldolgozása és kereskedelme, már bio kecskesajtot is forgalmaznak.
Tárolás
+1 - +8 °C között tárolandó.
Forgalmazó
Tebike Kft.
9012 Győr, Győri út 150.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
pasztőrözött tehéntej |
mikrobatenyészet |
oltóenzim |
Konyhasó |
Allergének
Tej |