
Takler Borbirtok
Takler "Örökség" Bikavér Prémium Díszdobozban
0,75 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
AI összefoglaló
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Takler "Örökség" Bikavér Prémium Díszdobozban
Élvezze a Szekszárd híres Bikavérét, most elegáns díszdobozos kiszerelésben, ajándéknak vagy különleges alkalmakra. A Takler "Örökség" Bikavér testes, harmonikus vörösbor, amelyet gondosan válogatott szőlőfajtákból készítenek: Kékfrankos, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Kadarka és Syrah. 14 hónapig érlelték tölgyfahordókban, így intenzív gyümölcs- és fűszerjegyekkel, komplex aromavilággal rendelkezik.
- Ízvilág: Komplex, testes, elegáns, a piroshúsú gyümölcsök és a szekszárdi fűszeresség harmonikus összhangja
- Érlelés: 14 hónap hordóban
- Alkoholtartalom: 14%

Tökéletes választás borbarátoknak, ünnepi alkalmakra vagy ajándékként – a díszdoboz eleganciát és exkluzivitást kölcsönöz a bor élvezetének.
Termékinformáció
Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Termelői információ
A Takler család az 1700-as évek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel a több mint kétezer éves múltra visszatekintő Szekszárdi borvidéken. Hasonlóan más borászcsaládokhoz a régióban, ők is Mária Terézia betelepítésének köszönhetően kerültek Szekszárdra. Az évszázadok viszontagságai után, jelenlegi családi vállalkozásukat 1987-től folyamatosan építik, fejlesztik a mai napig. Pincészetüket hárman irányítják (Takler Ferenc és két fia, Ifjabb Ferenc és András) A kitűnő domborzati- és talajadottságokat, valamint a meleg, szubmediterrán klímát kihasználva készítik vörösboraikat. Jelenleg 70 hektáron gazdálkodnak. Pincészetük kínálatában a világfajták borai, vagyis a Merlot, Cabernet franc és sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjelegű vörösborok, a máig különlegességnek számító Kadarka, az egyre kedveltebb Kékfrankos, valamint az előbb említett fajták házasításával készített Szekszárdi bikavér.
A vörösborok mellett üde rosé-t, valamint déli stílusú fehérborokat is készítenek. Borászati hitvallásuknak megfelelően sötét, testes, érett tanninokban gazdag, de bársonyosan lágy, egyedi ízvilágú borokat készítenek a vidék boraira jellemző fűszerességgel, zamatgazdagsággal. Vörösboraik 1,5-2 éves ászokhordós, illetve új tölgyfahordós érlelés után kerülnek palackba, ahol fajtától függően hosszú évekre elegendő potenciállal rendelkeznek.

Tárolás
10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.
Forgalmazó
Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
| kékfrankos |
| Merlot |
| Cabernet Sauvignon |
| kadarka |
| Syrah |
| Cabernet Franc |
Allergének
| Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |