Figula

Figula Olaszrizling 2023

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
3 299 Ft 4 399 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.

Figula Olaszrizling 2022

Üde, diszkrét illatvilágú fehérbor, zöld gyümölcsaromákkal, telt harmóniával, finoman savas hosszú utóízzel. A borvidék legfontosabb szőlő-jéből készült kiváló alapbor. Figuláék legkönnyebb olaszrizlingje, amely 20-50 éves tőkékről, színes talajról, több dűlőről kerül a présbe majd a fele részben beoltott, fele részben spontán erjesztésre és érlelésre használt tartályba. Virágos, friss őszibarackkal, zöldalmával.

Jellemzők

  • Száraz fehérbor.
  • 12,5%-os alkoholtartalmú.
  • Balatonfüred- Csopaki borvidékről.
  • 2022-es évjáratú.
  • Ajánljuk grillezett fehérhúsok, tésztaételek mellé.

Termékinformáció

Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termelői információ

A Figula Pincészet 1993-ban alakult a Pannon táj ékköveként emlegetett Balaton régióban. A dédapa, Tolnay István, a XIX. században Balatonfüred legtekintélyesebb borosgazdái közé tartozott, így az út az unokák számára is ki volt jelölve. A legmagasabb minőség elérése érdekében a szőlő gondozásától a borok palackozásáig minden folyamatot a család végez, illetve felügyel. A hagyományok tisztelete mellett munkájuk során felhasználják a legkorszerűbb technikai és technológiai lehetőségeket. Szőlőskertjeik Balatonfüreden, Balatonszőlősön, Pécselyen, Csopakon és Tihanyban találhatók. A jelenleg 30 hektáros birtokon – a klasszikus értelemben vett terroir gazdálkodás szellemében – dűlőik termését külön kezelve, szigorú hozamkorlátozással dolgozva – mutatják be a borvidék sokszínűségét. Pincészetük elsősorban fehérborok készítésével foglalkozik, így szőlőültetvényeinken 80% fehér és 20% kékszőlőt termesztünk.

A lelkiismeretes és szigorú szakmai munka eredményeként számos hazai és világversenyen – Bordeaux, Brüsszel, Párizs – komoly elismeréseket szereztek boraikkal. 

Tárolás

10-15°C fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó

Forgalmazó

Ernőker Kft.
4735 Szamossályi, Kossuth utca 37. 


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

olaszrizling

Allergének

Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.