Vivino szolgáltatás értékelése

Gere

Gere Olaszrizling 2023 Villány

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
2 639 Ft 3 519 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

50+ vásárló kedvence

Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.

Gere Olaszrizling 2023 Villány

A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.

Gere Olaszrizling 2023 Villány

Élénk szalmasárga szín. Illatában zöldalma, őszibarack, vanília, leheletnyi zöldfűszeresség. Kóstolva lendületes savai adnak a bornak kellő vibrálást, mely szép kiegyensúlyozottságot, kerekséget mutat. Fehér húsú gyümölcsök, citrusosság, lecsengésében csonthéjasok, mindenből megfelelő arányokban.

Jellemzők

  • Száraz fehérbor.
  • 11,5%- os alkoholtartalom.
  • Villányi védett eredetű classicus fehérbor.
  • Villányi borvidékről.
  • 100%-ban Olaszrizlingből.
  • Ajánljuk saláták, friss sajtok mellé.

Leírás

Száraz fehérbor.

Termékinformáció

Gyermekek elől elzárva tárolandó. 10-12°C-on fogyasszuk.

Termelői információ

A családi borászatot a ’80 évek végén az apa, Gere Tamás indította el, aki felismervén a piaci helyzetet és kitanulván a borászati fortélyokat, szőlőtermesztéssel kezdett el foglalkozni. Tamás a villányi ötök tagjaként az elsők közt vágott bele a kereskedelmi borkészítésbe, mellyel segített megalapozni Villány jelenlegi hírnevét. Ez a lendület egészen pontosan 1998-ig tartott. Ezután fia, Zsolt, ősz révén épp a Budafoki Szőlész-borász iskolában kezdte meg utolsó évet, mikor hirtelen mindent félbeszakítva a család hazahívta. Fiatalon, de hatalmas akarással Zsolt sikeresen vette az első akadályt. Azóta az Ő keze nyomát dicsérik a szebbnél szebb tételek. A hosszú útkeresés és a folyamatos piac szemmel tartásának köszönhetően Zsolt mára már jól felismerhető stílusban készíti borait. Az elegancia, a részletgazdagság mellett a lendületesség és a fiatalosság is fontos szerepet játszik egy-egy bor megalkotásánál.

Évjárat

A telet követően az igazi tavasz érkezése kitolódott, hűvösen kezdődött, így késői rügyfakadás volt jellemző. Az elhúzódó fejlődést követően a nyár száraz volt, minimális csapadékkal, így a szőlő érése felgyorsult. A szüret az elmúlt évek tendenciájához képest később, augusztus 25-én kezdődött a Medoc noir fajtával, majd szeptember elején folytatódott a rozé alapanyagok szedésével. Innen aztán nem volt megállás, és a kedvező melegnek köszönhetően egy intenzív szüret következett. A Portugieser mellett már a Pinot noir is a pincébe kerülhetett, és a kitartó kellemes, száraz őszi időjárásnak köszönhetően az utolsó fajtákkal már a megszokott időpontban zárták a munkálatokat. Összességében bár a fejlődés lassabban indult el, az alacsony fürtmennyiségek mellett egészséges és kimagasló minőségű szőlőt szüretelhettek. Az újborokat kóstolgatva egy kiváló, tartalmas és élettel teli borokat adó évjáratot tudhatnak maguk mögött.

Tárolás

7-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó

Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Összetevők

olaszrizling100 %

Allergének

Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.