Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 90 minutes

14 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Excelban

Banan Excellban

ca. 1.2 kg
Premium quality

ca.

Price adjusted based on the final weight

More info

 HUF 1,679 HUF 1,399 /kg

Delivery within 90 minutes

200+ customers buy regularly

Country: Ecuador,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

A banán a legnépszerűbb gyümölcs a világon, amelyet emberek milliói kedvelnek, mivel egészséges és természetes élelmiszer, nem tartalmaz zsírt, nátriumot és koleszterint, valamint magas a B6- és C-vitamin tartalma.
Ezért tökéletesek főételnek, vagy tökéletes nassolnivalónak vagy energiaforrásnak intenzív fizikai tevékenység után.

A Cavendish fajtához tartozó Excelban banánok a legjobb ecuadori ültetvényeken készülnek új gazdálkodási rendszerekkel, és ennek a figyelemnek köszönhetően a mi banánunknak megvan az a különleges íze és a krémessége, ami egyedivé teszi, és ma már a leghíresebb és legkeresettebb az egész líbiai országban.

 

Érdekessége

A legnagyobb banánültetvények Közép-Keleten, Közép- és Dél-Amerikában találhatók. Vásárláskor kemény, enyhén zöld példányokat válasszunk, a banán ugyanis szobahőmérsékleten utóérik!

*A kép illusztráció.

Felhasználás

Fogyaszthatjuk nyersen, sütve, grillezve, de lisztet, pelyhet, chipset is készítenek belőle. Amennyiben nem nyersen szeretnéd fogyasztani, olyan izgalmas édességet is készíthetsz mint a banánkenyér. 

Banánkenyér / 4 adag

Hozzávalók:

  • 22 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek méz
  • 10 dkg vaj (olvasztott)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet só
  • 3 közepes db banán
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

  1. A csokoládét kivéve mindent egy nagy keverőtálba dobunk, és robotgép segítségével simára keverünk, míg egy folyósabb tésztát nem kapunk. Ha túl lédús a banán, pici lisztet még adhatunk hozzá. (Fognak maradni banándarabkák, ezek a sütés alatt szépen egységesednek majd.)
  2. A csokoládét kis darabokra törjük, és hozzákeverjük a tésztához.
  3. Kivajazzuk, kilisztezzük az őzgerincet, majd beleöntjük a tésztát.
  4. 180 C-on, kb. 45 perc alatt készre sütjük a banánkenyeret. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e.

Tárolás

14-16 C° között tárolandó.

 


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.