Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 90 minutes

14 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Budapest area

Delivery

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Cart

Excelban

Banan Excellban

ca. 1.04 kg
Premium quality

ca.

Price adjusted based on the final weight

More info

 HUF 1,452 HUF 1,399 /kg

Delivery within 90 minutes

300+ customers buy regularly

Country: Ecuador,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

A banán a legnépszerűbb gyümölcs a világon, amelyet emberek milliói kedvelnek, mivel egészséges és természetes élelmiszer, nem tartalmaz zsírt, nátriumot és koleszterint, valamint magas a B6- és C-vitamin tartalma.
Ezért tökéletesek főételnek, vagy tökéletes nassolnivalónak vagy energiaforrásnak intenzív fizikai tevékenység után.

A Cavendish fajtához tartozó Excelban banánok a legjobb ecuadori ültetvényeken készülnek új gazdálkodási rendszerekkel, és ennek a figyelemnek köszönhetően a mi banánunknak megvan az a különleges íze és a krémessége, ami egyedivé teszi, és ma már a leghíresebb és legkeresettebb az egész líbiai országban.

 

Érdekessége

A legnagyobb banánültetvények Közép-Keleten, Közép- és Dél-Amerikában találhatók. Vásárláskor kemény, enyhén zöld példányokat válasszunk, a banán ugyanis szobahőmérsékleten utóérik!

*A kép illusztráció.

Felhasználás

Fogyaszthatjuk nyersen, sütve, grillezve, de lisztet, pelyhet, chipset is készítenek belőle. Amennyiben nem nyersen szeretnéd fogyasztani, olyan izgalmas édességet is készíthetsz mint a banánkenyér. 

Banánkenyér / 4 adag

Hozzávalók:

  • 22 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek méz
  • 10 dkg vaj (olvasztott)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet só
  • 3 közepes db banán
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

  1. A csokoládét kivéve mindent egy nagy keverőtálba dobunk, és robotgép segítségével simára keverünk, míg egy folyósabb tésztát nem kapunk. Ha túl lédús a banán, pici lisztet még adhatunk hozzá. (Fognak maradni banándarabkák, ezek a sütés alatt szépen egységesednek majd.)
  2. A csokoládét kis darabokra törjük, és hozzákeverjük a tésztához.
  3. Kivajazzuk, kilisztezzük az őzgerincet, majd beleöntjük a tésztát.
  4. 180 C-on, kb. 45 perc alatt készre sütjük a banánkenyeret. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e.

Tárolás

14-16 C° között tárolandó.

 


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.