
Szafi Reform
Szafi Reform Baking Powder (gluten-free)
100 gDelivery within 90 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Szafi Reform Sütőpor (gluténmentes)
Gluténmentes, kukoricamentes, foszfátmentes paleo sütőpor. A hagyományos sütőpor kiváltására is alkalmas!
Miért jó a kukorica- és foszfátmentes (Szafi Reform) sütőpor?
- Garantáltan gluténmentes, emellett nem tartalmaz kukoricakeményítőt, búzát, szóját, ezért az ezekre érzékenyek/allergiások is fogyaszthatják - A legtöbb gluténmentes sütőporra a kukoricamentesség sajnos nem igaz.
- Lágy, szellős, könnyű szerkezetű tészták készíthetők vele élesztő- és foszfátmentesen
- Természetes borkősavat tartalmaz, a szintetikusan előállított foszfát vegyületekkel szemben
Felhasználás
Kenyerek, pékáruk, péksütemények készítése során térfogat növelésre. 4 g Szafi Reform sütőpor, 1g szódabikarbónának felel meg. Sem folyékony, sem por állagú savat nem igényel az elkészítés során, illetve jellemzően élesztő hozzáadása sem szükséges.
Ribizlis muffin recept
Hozzávalók (6 db-hoz)
- 150 g Szafi Free Univerzális lisztkeverék
- 30 g Szafi Reform Eritrit
- 20 g Szafi Reform Vaníliás eritrit
- 2 g só
- 6 g Szafi Reform Sütőpor
- 3 g reszelt citromhéj
- 15 g olvasztott kókuszolaj
- 220 g kézmeleg víz
- 50 g fagyasztott ribizli (felengedés nélkül)
Elkészítés
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük bele a vizet, az olajat és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre. Ezután osszuk el a masszát egy 6 db - os szilikon muffin sütőformába, szórjuk rá a fagyos ribizlit és rakjuk a sütőbe.
Sütés
180 °C előmelegített sütőben, alsó - felső programon 32 - 35 perc.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Forgalmazó
Szafi Products Kft.
1106 Budapest,
Jászberényi út 47/a
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Composition
tápiókakeményítő |
Térfogatnövelő szer |
E500(ii) - Nátrium-hidrogén-karbonát |
szódabikarbóna |
Savanyúságot szabályozó anyag |
E336 - Kálium-tartarátok |
nyílgyökérliszt |
bambuszrost |
Nutritional values per 100 g
Energy value | 779 kJ/183 kCal |
Fats | 0.1 g |
including saturated fatty acids | 0 g |
Carbohydrates | 45.2 g |
including sugars | 0 g |
Protein | 0.1 g |
Salt | 0.5 g |
Fibre | 0.03 g |
Allergens
May contain traces of: |
Diófélék |
Zeller |
Mustard |
Sesame seeds |
Sulfur dioxide |