Victor Schmidt

Victor Schmidt Mozartkugeln marcipánnal és nugátkrémmel töltött csokoládé praliné

148 g
 1 999 Ft 13 507 Ft/kg
Származási ország: Ausztria,

A Mozart-golyó egy gömb alakú édesség, nugátkrém, marcipán és csokoládé egyedülállóan finom kombinációja. Az eredeti salzburgi Mozart-golyó belsejében pisztáciával dúsított marcipángolyóval készült, vastag nugátkrém réteggel körbevéve, kívül pedig csokoládébevonattal fedték be.

A Mozartkugel diadalma

A Mozartkugel 1890-ből, Wolfgang Amadeus Mozart szülővárosából, Salzburgból származik. A kellemes praliné többrétegű ízélmánye emlékeztet Mozart zenéjére, amely a jelenlegi elnevezéséhez vezet. Feltalálója - a salzburgi mester cukrász - kezdetben Mozart-Bonbon-nak hívta.

1900-ban végül a bájos, kerek alakú "Bonbon" megtalálta útját a nevéhez. Ekkor született meg a Mozartkugel, és Salzburgon kívül folytatta sikertörténetét, akárcsak maga Mozart is.

Az 1920-as években a Mozartkugel már a Salzburger Festspiele elengedhetetlen alkotóeleme volt. A 20. század második felével a Mozartkugel hatalmas fellendülést tapasztalt - az emberek vágya az édes finomságra nőtt. Az akkori hagyományos kézi gyártás nem tudott megbirkózni a magas kereslettel. Ekkor Victor Schmidt feltalált egy modern előállítási módszert, amely lehetővé tette a nagy mennyiségek előállítását, miközben megőrizte a történelmi receptet és a jól ismert minőséget.

Ma a Mozartkugel nagyon széles körben ismert. Mozart szülővárosának tipikus édességeként a világ minden táján ismerik. Csakúgy, mint a 19. században, a Mozartkugel egyedi íze továbbra is édes szimfóniát hoz létre az érzékek számára.

Tárolás

Száraz helyen, szobahőmérsékleten tárolandó.

Forgalmazó

Ed. HAAS Hungaria Kft.
9024 Győr, Táncsics Mihály utca 19.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.