• Kedves Kiflis! Gyereknap alkalmából készültünk egy kis meglepetéssel! Május 26-27-én 20%-os kedvezményt adunk számos LEGO termékünkre...nem csak kicsiknek! ;) 
  • Az első rendelésedet most ingyen szállítjuk, ráadásul 1500 forintot is jóváírunk neked kreditben a kiszállítás másnapján, amit hét napig tudsz beváltani.

Oremus 3 Puttonyos Aszú 2014 11%

500 ml
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
6 490 Ft 12 980 Ft/l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,

Az Aszúbor készítési eljárása nagyon aprólékos, sok türelmet és nagy tudást igényel. Csak jó évjáratokban készítik akkor, amikor a természet nyár végén esőt, az ősz beköszöntével pedig napsütést és szelet biztosít. Ezek az éghajlati tényezők elengedhetetlenek ahhoz, hogy kialakuljanak a nemes aszúszemek. A nedvességtől felduzzadt bogyók meghasadnak, héjukat beborítja a „Botrytis cinérea" nevű penészgomba, és megindul a nemesrothadás folyamata

Az Oremus aszú tökéletes érettségű három puttonyos, az elmúlt tíz év legnagyobb aszús évjáratából. Bacsó András továbbra is puttonyszámmal különbözteti meg az Oremus aszúit, ami ebben az esetben nem a beltartalmi értékekre, hanem kizárólag a készítési módra utal: egy gönci hordónyi musthoz, 3 puttonynak megfelelő mennyiségű aszúszem került rövid áztatásra. Hosszan erjedt, két és fél éven át érett kisméretű zempléni hordókban. Sok „komolyabb” aszúval is felveszi a versenyt úgy, hogy közben elegáns, élénk és sokízű marad, ami a háromputtonyosok legnagyobb értéke.

Jellemzők

  • Édes fehérbor.
  • 11%-os alkoholtartalmú.
  • Tokaji borvidékről.
  • 2014-es évjáratú.
  • Ajánljuk gyümölcsök, desszertek mellé.

Leírás
Édes fehérbor.

Termékinformáció
Gyermekek elől elzárva tárolandó. 10-12°C-on fogyasszuk.

Termelői információ
Mikor az Álvarez család 1982-ben a Vega Sicilia Pincészetet családtagjának választotta, megteremtette a későbbi TEMPOS Vega Sicilia alapjait. A vállalat azóta is fenntartja folyamatos és megalapozott növekedését: különféle szőlőtermő területekről származó borokat hoz létre, a világ minden táján élő új borfogyasztókat hódít meg és egy ígéretes, sikerekben gazdag jövőt vetít maga elé.
1993-ban alakult meg Magyarországon a Tokaj- Oremus Pincészet, ahol a világ egyik leghíresebb borának hagyományait ápolják az Álvarez család modern technológiai eljárásaival.

Tárolás
7-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó
Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.