Bazsalikom vágott magyar termelői

20 g

FRISSESSÉGI GARANCIA

Ments meg 474 Ft-ért
Elfogyott. Várható ma.
Jelezz e-mailben a készlet változásról
Hasonló termékek megjelenítése a kategóriából »
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A bazsalikom az olasz konyha legkedveltebb ízesítője, jól illik a paradicsomos, fokhagymás ízekhez, a cukkinihez és a különféle tésztákhoz.
A friss leveleket leforrázva teaként köhögés ellen, nyugtatóként, orrdugulás ellen lehet bevetni. Frissen szétrágva emésztéssegítő, gyomornyugtató, puffadáscsökkentő, szájfertőtlenítő.
Rendkívül sokoldalúan felhasználható, mediterrán hangulatú fűszernövény.

*A kép illusztráció.

 
Érdekessége
 
Ez a jellegzetes illatú és dús aromájú fűszernövény Indiában már évezredekkel ezelőtt kedvelt volt. Innen került később a földközi-tengeri térségbe, majd onnan Európába, így hozzánk is. A mediterrán konyha nélkülözhetetlen fűszere: salátáknak, tésztaféléknek, hús-és halételeknek jellegzetes ízt ad.
 
Felhasználás
 
Az egyik legkedveltebb fűszer, kerülhet salátába, hideg és meleg mártásba, olasz tésztaételekből kihagyhatatlan, de még desszertbe is tehetjük – rengeteg nálunk is igencsak kedvelt fogás elengedhetetlen fűszere. Szárítva minden konyhában megtalálható, de érdemes frissen, cserépben is tartani!
Alkalmas levesek, főzelékek, saláták, szószok, pácok, sültek, halételek növényi ecetek fűszerezésére, íze legjobban citrommal és fokhagymával kombinálva érvényesül.
 
Tárolás

Száraz, hűvös helyen, 6- 10 °C között tárolandó.
Hűtve +10 és +12°C között néhány napig remekül megőrzi tulajdonságait.

Forgalmazó

Zöldpont '98 Kft.
2730 Albertirsa, 074. hrsz.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.