Menta cserepes magyar termelői

1 db
729 Ft 729 Ft/db

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A menta jellegzetes aromájú fűszernövény, amellyel gyakran találkozhatunk. A menta túl értékes növény, hogy csupán a rágógumiban, néhány likőrben, esetleg gyógycukorkában találkozzunk vele. Ha van otthon mentánk cserépben vagy a kertben, akkor egy-egy levélke elrágcsálása bármikor frissíti a leheletet, de a konyhában ételek és italok ízesítésére is felhasználható. 
Az illóolajokat, mentolt, keserű- és cseranyagot valamint flavonoidokat tartalmazó növényt teaként, szörpként vagy likőrként is fogyasztják.
Intenzív növekedésű, fagytűrő növény, mely sok öntözést és napfényt igényel. Szabadföldben rendkívül gyorsan terjed. Kora tavasszal érdemes a lombját visszametszeni.

 
*A kép illusztráció.
 
Érdekessége
 
Sok mentafaj ismert, melyek közül leggyakrabban a borsmentát és a fodormentát használjuk. Természetes előfordulása nem ismert. Több faj spontán kereszteződéséből jött létre. 
 
Felhasználás
 
Csokoládés desszertek készítéséhez, zöldség- és gyümölcssalátákhoz, halakhoz, húsokhoz és joghurthoz is kitűnő, és a mentafagylaltról sem szabad megfeledkezni.
Az angol konyhában a báránysült elmaradhatatlan kiegészítője a mentaszósz, ahogy sok helyen a mentával ízesített zöldborsópüré is ott lesz a tányéron, ha az ember fish & chipset rendel egy fogadóban.
Kiváló fűszere a halnak, bárányhúsnak, salátáknak, gyümölcsöknek, leggyakrabban pedig desszertek és csokoládék ízesítésére használják.

Tárolás

14 - 22 °C között tárolandó!

Forgalmazó

Zöldpont '98 Kft.
2730 Albertirsa, 074. hrsz.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.