Sauska

Sauska Villányi Cuvée 7 Prémium díszdobozban

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
13 199 Ft 17 599 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

80+ vásárló kedvence

Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.

Sauska Villányi Cuvée 7 Prémium díszdobozban

A három bordói fajta házasítása finom egyensúlyban, a Konkoly, Ördögárok és az ikonikus Kopár-dűlőből. Mély rubinszín, érett, meleg érzetű földes, fűszeres illat. Kortyban élénk, cseresznye, hecsedlilekvár és szegfűszeg jegyeivel. Az évjáratból fakadóan a későbbiekben sem lesz erőssége a robosztus test, nagy alkohol vagy komoly tannin struktúra. Sokkal inkább az optimális érettség, finom hordóhasználat és jó egyensúly határozza meg. Az érlelés hosszú 15 hónapon át, 225 literes barrique hordókban történt.

Jellemzők

  • Száraz vörösbor.
  • 14,5%-os alkoholtartalmú.
  • Villányi borvidékről.
  • Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot szőlőkből.
  • Ajánljuk borsos, fokhagymás ételek, steak mellé.

Leírás
Száraz vörösbor.

Termékinformáció
Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termelői információ
Új nagyborászatot indítani Villányban a kétezres évek elején? Őrült ötlet. Főleg, ha a kezdőcsapat jelentős része még csak nem is odavalósi. Markó Ildikó és Latorczai László borászok Budapestről és a Balaton mellől érkeztek, a tulajdonos, Sauska Krisztián pedig – hiába a sombereki gyerekkor, a villányi gyökerek – azért még „amerikaiként” szerepelt a helyi folklórban. Mégis éppen ez a múltnélküliség adott olyan szabadságot, amelyből a szokatlan Sauska név, számos cuvée-ivel megerősödhetett. A Cuvée 7-esek új évjárata és a Cuvée 5 nemzetközi sikere kapcsán a Sauska pincészet Tokajban is ismertté vált. 

Elsők között alakították ki a hamar népszerűvé vált száraz fehérbor választékukat, melyben az őshonos furmintsárgamuskotály és hárslevelű mellett olyan mára közönségkedvenccé vált borok is vannak, mint a sauvignon blanc és chardonnay. Hamarosan nyíló budafoki pincéjükben készülő methode traditionelle pezsgőik alapanyaga kizárólag saját tokaji szőlő, minőségközpontú filozófiájuk alapja a terroir és az ahhoz való hűség.

Tárolás
10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó
Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Összetevők

Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Merlot

Allergének

Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.